Hotellet

Mitt i centrala Stockholm, med promenadavstånd från Centralstationen och nära till teatrar och omgivande shoppinggator, ligger Hotell August Strindberg, med en egen innergård och en lummig trädgård som hjärta. Ett charmigt och personligt hotell med kontinental atmosfär, 26 trivsamma rum (52 bäddar) och en med en härlig frukostmatsal.

entre

Historia
Som namnet August Strindberg Hotell antyder präglas omgivningen av vår nationalskald August Strindberg, som bodde strax intill i Blå Tornet och står staty i lummiga Tegnerlunden.

Hotellbyggnaden byggdes på 1880-talet och var från början en tobaksfabrik. Efter ett tjugotal år blev huset ett hem för lärlingar som kom till Stockholm för att lära sig olika hantverk. Det var lärlingshem ända in på 1970-talet. Allt sedan början på 1980-talet har hotellverksamhet bedrivits i huset.
Den första stora renoveringen av hotellet startade i juli 1997, då omformades även innergården till en trivsam trädgård. Sen dess har mycket hänt. 2004 flyttades receptionen till gatbyggnaden, vilket gjorde det möjligt att inreda 6 nya rum. De senaste åren har matsalen hunnit renoveras och en stor tyngd har lagts på att förbättra rummen. Alla rum har utrustats med platt-tv, många av rummen har målats om och fått nytt golv, dessutom har vissa rum ombildats och blivit till familjerum. Trots mycket nytt så är den gamla Stockholmsandan bevarad i det klassiska möblemanget och i byggnaden som andas 1900-tal.

Hotellfakta
Vanliga frågor och svar